Alku syksystä pidettiin avopuolisoni Miia-serkun häät. Sain kunnian leipoa heille kolme kakkua sekä tehdä hääkoristeen.

Persikka-hyydykekakku

Pohja:
 
2 munaa
3/4dl sokeria
0,5dl vehnäjauhoja
0,5dl perunajauhoja
0,5tl leivinjauhetta
korppujauhoja
 
 
Täyte:
 
6 liivatelehteä
1 tlk säilykepersikoita (420g)
500g maitorahkaa
1dl sokeria
1 rkl vaniliinisokeria
1 prk vaahdotettavaa vaniljakastiketta
0,5dl persikoidenlientä
 
 
Kuorrute:
 
4 liivatelehteä
0,5dl persikkalientä
1 tlk säilykepersikoita (420g)
 

Pohja:
- vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
- sekoita kuivat ainaat keskenään ja lisää ne siivilän läpi varovasti muna-sokerivaahtoon
- kaada se voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan
- paista 175 asteessa noin 10-15minuuttia
 
Täyte:
- laita 0,5dl persikoidenlientä kattilaan
- laita liivatteet lillumaan kylmään veteen
- leikkaa persikat pieniksi paloiksi
- vaahdota vaniljakastike
- sekoita persikat ja vaniljakastike rahkaan
- lisää sokerit
- purista liivatteista vesi pois ja liota ne kattilassa persikkaliemeen
- kaada se ohuena vanana rahkan joukkoon koko ajan sekoittaen
- kostuta pohja (esim. lopulla persikkaliemellä tai mehulla)
- kaada rahkaseos pohjan päälle vuokaan ja laita jääkaappiin noin 3-4 tunniksi hyytymään
 
Kuorrute:
- laita liivatteet kylmään veteen noin 5 minuutiksi
- laita kattilaan 0,5dl persikkalientä
- soseuta persikat ja loput liemestä esim. sauvasekoittimella
- purista liivatteita vesi pois ja liota ne kattilassa persikkaliemeen
- kaada liuos ohuena vanana persikkasoseeseen koko ajan sekoittaen
- kaada seos hyytyneen rahkan päälle ja hyydytä jääkaapissa n. 3-4tuntia

 

 

Koristeessa esiintyvät morsiuspari sekä heidän pieni poikansa. Morsiammen mekosta olen ylpeä koska olin saanut vain nopeasti suhastun piiroksen malliksi ja yllätyin kun näin mekon ensimmäisen kerra, Olin onnistunut!! :)